– Inwestujemy w jakość – mówi Grzegorz Pawlak, prezes zarządu Plast-Box S.A. – Wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam stworzyć system kontroli jakości, który jest niezbędny do produkcji najwyższej jakości opakowań dla branży spożywczej. Usprawniliśmy systemy produkcyjne poprzez wprowadzenie odpowiedniego nowego porządku w zarządzaniu. Zdefiniowaliśmy szereg wymagań, które powinna spełnić nasza organizacja, aby zapewnić najwyższą jakość i bezpieczeństwo oferowanych produktów. Otrzymaliśmy BRC najwyższej kategorii „A”, przyznawanej firmom spełniającym najsurowsze normy bezpieczeństwa, Chcemy zagwarantować klientom Plast-Box wysoki poziom bezpieczeństwa na wszystkich szczeblach procesu produkcyjnego – informuje.
BRC to międzynarodowy standard bezpieczeństwa żywności, który zawiera wymagania dotyczące higieny zakładu i produkcji oraz systemu zarządzania jakością, jakie mają prowadzić do powstania wyrobu bezpiecznego i zgodnego z wymaganiami jakościowymi. Posiadanie przez firmę Certyfikatu BRC daje gwarancje najwyższej jakości, legalności, powtarzalności i bezpieczeństwa produkowanych wyrobów do kontaktu z żywnością.
Plast-Box sprzedaje opakowania w formule B2B do międzynarodowych koncernów i mniejszych spółek. Jest producentem zaopatrującym przede wszystkim branżę spożywczą. Główną pozycję asortymentową stanowią zaawansowane technologicznie, zamykane wiadra, które doskonale nadają się do przetrzymywania tak mniejszych, detalicznych produktów spożywczych (np. lodów, słodyczy, cukierków, sałatek), jak i gotowej żywności i półproduktów na skalę hurtową dostarczanych do restauracji, piekarni, zakładów przetwórstwa, czy w rolnictwie.